Doe mee

Vul je postcode in zodat we je snel kunnen helpen met je aanvraag

Laat kinderen meedoen! Leergeld ondersteunt kinderen uit gezinnen met geldzorgen. Denk hierbij aan ondersteuning door middel van een laptop, zwem- of muziekles, lidmaatschap sportclub enzovoort. We vinden het belangrijk dat elk kind echt kan meedoen. Jouw bijdrage zorgt ervoor dat elk kind kansrijk is en kennis, vaardigheden en eigenwaarde ontwikkelt.

Doe mee als vrijwilliger


Zet je in voor de kinderen in jouw omgeving. Leergeld Zuid-Oost Groningen is altijd op zoek naar betrokken vrijwilligers. Op dit moment hebben wij een vacature voor een coördinator en een intermediair:

_______________________________________________________________________________________________________

Intermediair Leergeld Zuid-Oost Groningen, afdeling Stadskanaal/Westerwolde

- Doelgroepen :ouders van kinderen 2-18 jaar
Activiteiten :informatie en registratie
- Werktijden zelf in te delen In te delen :ja
- Locatie: vanuit huis

Taken en werkzaamheden:

Het betreft het afnemen van een intake bij een ouder die een eerste keer een aanvraag doet bij Leergeld. De intermediair krijgt van de coördinator het verzoek een intake af te nemen. Daartoe krijgt hij/zij de contactgegevens van de ouder. De intermediair neemt telefonisch of per mail contact op met de ouder voor het maken van een afspraak voor de intake tijdens een huisbezoek. Tijdens dit huisbezoek worden de gegevens van de aanvrager en de aanvraag genoteerd via een eenvoudige vragenlijst. De intermediair voert de gegevens van de intake in in het registratiesysteem. De intake dient bij voorkeur afgenomen te worden binnen twee weken na het verzoek van de coördinator.

Vaardigheden en kwaliteiten

Wij zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die:

- communicatief zijn
- nauwkeurig kunnen werken
- flexibel en zelfstandig zijn
- digitaal kunnen werken
- stevig in hun schoenen staan
- mee willen helpen armoede te bestrijden

Wat hebben wij de vrijwilliger te bieden?

Wij bieden: goede begeleiding, enthousiaste collega's, vrijwilligersvergoeding, zinvol werk.

Meer informatie

Voor meer informatie over Leergeld Nederland zie:https://www.leergeld.nl

Tijdsbesteding: gemiddeld 1 uur per week


Interesse?

Neem bij interesse contact op per telefoon of email. Samen kijken we dan in een persoonlijk gesprek of deze rol bij je past.
Mail: bestuur@leergeldzuidoostgroningen.nl 
Telefoon: Ate Faber 06 31596530


____________________________________________________________________________________________________

Stichting Leergeld Zuid-Oost Groningen zoekt: Coördinator voor de regio Veendam/Pekela


Stichting leergeld Zuid-Oost Groningen is actief in de gemeenten Oldambt, Pekela, Westerwolde, Stadskanaal en Veendam. Ze maakt het mogelijk dat kinderen waarvan de ouders een laag inkomen hebben toch kunnen meedoen aan allerlei activiteiten op sportief of cultureel gebied. Binnen het ruime voorzieningenpakket kunnen bijvoorbeeld ook fietsen en laptops worden verstrekt. Ook worden vergoedingen voor zwemlessen gegeven. Per jaar worden zo ongeveer 1500 kinderen geholpen.

Al het werk gebeurt door vrijwilligers: intermediairs doen intakes, coördinatoren dragen de verantwoordelijkheid voor het beoordelen van aanvragen en het toekennen van voorzieningen en administratief medewerkers ondersteunen deze processen. Omdat een van de coördinatoren in juni afscheid neemt is Leergeld Zuid-Oost Groningen op zoek naar een vervanger. Wij zoeken iemand die zich wil inzetten voor kinderen van financieel minder draagkrachtige ouders, digitaal vaardig is en graag in een team werkt.

Het profiel van onze toekomstige coördinator is:

- communicatief vaardig
- netwerker
- doortastend en accuraat
- digitaal vaardig
- zowel zelfstandig als in een team kunnen werken

Binnen Leergeld Zuid-Oost Groningen werk je samen met de coördinatoren van de andere regio's (Stadskanaal/Westerwolde en Oldambt) en je collega coördinator in Veendam. Je hebt met hen geregeld overleg. Je moet rekening houden met een tijdsbesteding van gemiddeld drie tot vier dagdelen per week, deels op kantoor, deels thuis. Kortom het is een intensieve vrijwilligersklus, maar zeer gevarieerd en voor een prachtig doel. Je bent een spin in het web tussen de intermediairs, het bestuur, verenigingen, leveranciers en ouders.

Interesse of meer informatie: Kijk op https://www.leergeldzuidoostgroningen.nl

en/ of stuur een mail met CV naar bestuur@leergeldzuidoostgroningen.nl . We maken dan graag een afspraak voor een oriënterend gesprek.

Telefonische info bij de secretaris tel 0631596530

______________________________________________________________________________________________________

Doe mee als donateur


Periodieke gift
Door elke maand een vast bedrag te geven, kunnen we beter bouwen aan Stichting Leergeld. Het geeft ons de mogelijkheid om met meer zekerheid kinderen te helpen.


Eenmalige gift
Je kan een eenmalige gift geven op twee manieren:

  1. Zelf donatie overmaken op rekeningnummer NL88 RABO 0122 1647 33 ten name van Stichting Leergeld Zuid-Oost Groningen. 
  2. We hebben een ANBI status. Daardoor kan je jouw gift aftrekken van de belasting tijdens de belastingaangifte. Ons ANBI nummer is 815009422.

Doe mee als sponsor

Werk mee aan de toekomst van kinderen. Stichting Leergeld Zuid-Oost Groningen is altijd op zoek naar partners. Partners kunnen zijn bedrijven, instellingen, clubs of particulieren die via een financiële bijdrage, producten en diensten hun steentje willen bijdragen.

Mail naar info@leergeldzuidoostgroningen.nl  om de mogelijkheden voor samenwerking te bespreken.